Pénteken nyugat, északnyugat felől beborul az ég, és egyre többfelé várható kiadós csapadék: eleinte havazás, majd havas eső, azonban az Északi-középhegység térségében és északkeleten végig havazhat – számolt be róla a Köpönyeg.hu. Az északnyugatira forduló szél egyre jobban megerősödik. Reggel 2, délután 6 fok körül alakul a hőmérséklet.

20221212 Szolnok Megérkezett az első hó a megyeszékhelyre, reggelre fehérbe borultak a szolnoki utcák. Fotó: Mészáros János MJÚj Néplap 20221212 Szolnok Megérkezett az első hó a megyeszékhelyre, reggelre fehérbe borultak a szolnoki utcák. Fotó: Mészáros János Új Néplap
Fotó: Mészáros János / Új Néplap

Szombaton észak felől csökken a felhőzet, egyre kevesebb helyen fordul elő eső, havas eső, majd délután már hózápor fordulhat elő. Nagy területen fokozódik viharossá (60–90 km/h) az északi, északnyugati szél. A Bakonyban erősen viharos (90–100 km/h) lökések is lehetnek! 0 és +6 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap sok napsütésre, friss, fagyos időre számíthatunk. Délután a megnövekvő gomolyfelhőkből elszórtan alakul ki hózápor. Reggel –10 és –3, délután –3 és +3 fok közötti értékeket mérhetünk. Mérséklődik a szél.

Hétfőn fátyolfelhős, napos, száraz időre van kilátás. Nem lesz csapadék. Reggel –7, délután +1 fok körül várható a hőmérséklet. Az északkeleti szél csak néha élénkül meg.

Kedden és szerdán hideg téli idő valószínű. Változóan felhős, napos időnk lesz. A néha megnövekvő felhőzetből csak elszórtan fordul elő hószállingózás. Reggelente erős fagy várható, délutánonként is csak kevéssel alakul fagypont felett a hőmérséklet.