Hétfőn a Tiszántúlon napos, máshol változóan rétegfelhős időre számíthatunk, csapadék nélkül. Az északi, északkeleti szél néha megélénkül – írta a Köpönyeg.hu. Fagypont körül alakul a hőmérséklet délután.

winter, cold, snow, tél, hó, hideg
Csípős mínuszokra kell készülni a hét első felében.
Fotó: Shutterstock

Kedden a sok napsütést inkább csak északkeleten zavarják felhők, de csapadék itt sem alakul ki. Az északi szél néha megélénkül. Reggel -7, délután 0 fok körül alakul a hőmérséklet.

Szerda délelőtt átmeneti felhősödés várható, a déli országrészben néhol hószállingózás is előfordulhat. Délután aztán ismét sok napsütésre számíthatunk. Az északkeleti szél megélénkül. Reggel -5, délután +3 fok körüli értékeket mérhetünk.

Csütörtökön túlnyomóan napos időre van kilátás, csak estétől növekszik meg északnyugat felől a fátyolfelhőzet. 0 és +5 fok közé enyhül a levegő. Nem lesz csapadék. A keleties szél néha megélénkül.

Pénteken északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, de számottevő csapadék sehol sem alakul ki. +5 fok körül változik a csúcsérték. Az északnyugati szél megerősödik.

Szombaton változóan felhős időre van kilátás, délután vastagabb felhőzettel. Erős marad az északnyugati szél. +4, +5 fok körül alakul a maximum.