Megsemmisített az orosz hadsereg két amerikai gyártmányú HIMARS sorozatvetőt a donyecki régióban lévő Kramatorszk város térségében – jelentette be Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a keddi hadijelentést ismertetve.

A tábornok szerint az ukrán fegyveres erők vesztesége az elmúlt nap folyamán a frontvonal mentén mintegy 410 fő volt, közülük a legtöbben, több mint kétszázan a Liman környékén, több mint 170-en pedig a Donyeck térségében folyó harcok során estek el. Beszámolt még egyebek között három harckocsi, valamint egy amerikai gyártmányú M777-es és két M101-es tarack, továbbá három lőszerraktár megsemmisítéséről.

Gyenyisz Pusilin, az Ukrajnától elcsatolt donyecki régió megbízott vezetője a TASZSZ-nak azt mondta, hogy az orosz fegyveres erők minden frontszakaszon előrenyomulnak. 

Vlagyimir Szaldo, Herszon megye Moszkva által megbízott kormányzója, ugyancsak a TASZSZ-nak úgy nyilatkozott, hogy az ukrán hatóságok az ellenőrzésük alatt álló Herszon városából erőszakkal evakuálják a lakosságot. Azt állította, hogy a kitelepítés elsősorban az orvosokat érinti.

Az orosz ellenőrzés alá került területek több településéről, köztük Donyeckből jelentettek a helyi hatóságok kedden ukrán tüzérségi támadást. A moszkvai védelmi tárca szerint az oroszországi Belgorod megyében két HIMARS és két Tocska-U rakétát lőtt le a légvédelem.