Blénessy Lászlót, a 4iG Csoport üzleti folyamataiért felelős általános vezérigazgató-helyettesét nevezte ki a Vodafone Magyarország vezérigazgatójának a cég igazgatósága kedden – közölte a 4iG a honlapján egy nappal később.

Budapest 2020.09.10.Vodafone üzletfoto: /Világgazdaság
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Az új vezérigazgató munkáját általános vezérigazgató-helyettesként Tábori Tamás, a Digi Távközlési és Szolgáltató Kft. ügyvezetője segíti, aki kettős pozíciójában a társaságok B2C szolgáltatási területeinek összehangolását támogatja.

A Vodafone Magyarország pénzügyi területeinek vezetésével – mint pénzügyi vezérigazgató-helyettest – Thurzó Csabát, a 4iG Csoport gazdasági vezérigazgató-helyettesét bízták meg.

Március 1-jével érkezik a 4iG felső vezetésébe szintén vezérigazgató-helyettesként a svájci Sacha Dudler, aki a transzformációs és integrációs folyamatok irányításáért felel a teljes csoporton belül.

A 4iG és a magyar állam vette meg közvetve az ország második legnagyobb távközlési vállalatát 51-49 százalékos arányban, az akvizíció kedden zárult le.

Mivel pedig a vevők egymás közötti megállapodása, illetve többségi részesedése alapján a 4iG szerezte meg az Antenna Hungárián keresztül az irányító befolyást, a tőzsdei cég érdekkörébe esnek a fentiekhez hasonló döntések meghozása. 

One lehet a Vodafone új neve

Elindult a találgatás, milyen néven megy tovább a Vodafone márkanév Magyarországon.