Hétfőn nyugat felől egy szakadozott felhősáv vonul kelet felé, amelyből azonban csak elszórtan alakul ki záporeső. A nyugatias szél gyakran erősödik meg – írta a Köpönyeg.hu. Kilenc és 14 fok között alakul a hőmérséklet.

Two,Pasque,Flowers,On,Field,In,Early,Morning
kora tavasz, early spring
Fotó: Shutterstock

Kedden sok napsütésre és felhőátvonulásokra számíthatunk, csapadék nélkül. Az északnyugati szél sokfelé lesz erős, néhol viharos, 12 és 17 fok közötti, kora tavaszias időnk lesz.

Szerdán a ködfoltok feloszlása után változóan felhős idő lesz, délnyugaton valamivel több napsütéssel. Kisebb zápor előfordulhat. Délután 13-15 fok körüli értékeket mérhetünk. Gyenge lesz a légmozgás.

Csütörtökön erősen felhős időre van kilátás, de eső, zápor inkább csak estefelé, a Dunántúlon alakul ki. A délkeleti szél megélénkülhet. Marad a 11-15 fokos maximum.

Pénteken a reggeli órákig többfelé lehet eső a borult égből, majd csökken a felhőzet, és a felhőátvonulásokból inkább záporok alakulnak ki. Élénk lesz a nyugatias szél.

Szombaton erősen felhős idő valószínű szórványosan záporesővel. Az északnyugati szél egyre nagyobb területen erősödik meg, mellyel hidegebb levegő érkezik hazánk térségébe. A hőmérséklet 5-12 fok közé csökkenhet.