A 17-es, a 41-es, a 47-es, az 56A és a 61-es villamos vasárnap hajnaltól reggel 6 óráig a megszokottól eltérően közlekedik pályakarbantartás miatt – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

Azt írták, 

a Fehérvári út felől Észak-Buda és a belváros felé a kora reggeli időszakban átszállással lehet tovább utazni.

A közlemény szerint vasárnap üzemkezdettől a 17-es villamos a Bécsi út-Vörösvári út és a Móricz Zsigmond körtér (Villányi út), illetve Újbuda-központ és a Savoya Park között jár majd. A 41-es villamos a Bécsi út-Vörösvári út és a Csóka utca, illetve Újbuda-központ és a Kamaraerdei Ifjúsági Park között közlekedik. A 47-es villamos csak Újbuda-központ és a Városház tér között jár majd, a Móricz Zsigmond körtér és a Deák Ferenc tér között a gyakrabban közlekedő 49-es villamossal lehet utazni.

Továbbá a munkálatok miatt az 56A villamos is módosított útvonalon, Hűvösvölgy és a Csóka utca között jár. A 61-es villamos rövidített útvonalon, Hűvösvölgy és a Móricz Zsigmond körtér M (Villányi út) között közlekedik – tették hozzá.

A kimaradó szakaszokon, Buda és Pest között az M4-es metró, a 7-es és a 133E autóbusz, valamint a sűrűbben induló 49-es villamos igénybevételét ajánlja a BKK.