Kedden az erősen felhős égből eleinte délen, délnyugaton többfelé várható eső. Délután kissé szakadozik a felhőzet, ekkortól elszórtan alakulhat ki csapadék. 7 és 13 fok között alakul a hőmérséklet – írta a Köpönyeg.hu. A délnyugati szél megélénkül.

Rain,Water,Drop,Falling,To,The,Floor,In,Heavy,Rain,eső
Esős napok következnek.
Fotó: Shutterstock

Szerdán a gyakran erősen felhős égből reggelig délen és keleten többfelé lesz eső. Napközben átmeneti csapadékszünet lehet, majd délutántól főleg a Dunától keletre alakulnak ki záporok. A délnyugati szél erős, olykor viharos lesz. 9 és 15 fok közé melegszik a levegő.

Csütörtökön nyugat felől többször megnövekszik a felhőzet, de rövid napos időszakok is lesznek. Szórványosan számíthatunk záporokra, délen, délnyugaton zivatarra is. Eleinte a délnyugati, majd az északnyugati szél erősödik meg. 10–16 fok lesz.

Pénteken eleinte fátyolfelhők szűrte napsütés is lehet, majd délután egyre többfelé várható zápor, zivatar. A délies szél megélénkül. 1015 fok közötti értékeket mérhetünk.

Szombaton és vasárnap egész hétvégén erősen felhős időre van kilátás, és többször több helyen fordul elő eső, zápor, néhol zivatar. Szombaton főleg a délnyugati, vasárnap inkább az északnyugati szél erősödik meg. Változékony, de igazi tavaszi időnk lesz 10–16 fokos maximumokkal.