Kedden, a többórás napsütést követően, délután erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és szórványosan (de főleg északkeleten) zápor, hózápor is kialakul – írta meg a Köpönyeg.hu. Erős, időnként viharos lesz az északnyugati szél. Reggel mínusz 1, délután 7 fok körül alakul a hőmérséklet, hideg, télies időnk lesz.

20230323 NyíregyházaNyitnak a virágok, rügyeznek a fák, a méhek is felébredtek téli álmukból, lassan pompás szín kavalkádba öltözik a város.Tavasz illusztrációFotó: Gazdag Mihály GMKelet-Magyarország  20230323 Nyíregyháza

Nyitnak a virágok, rügyeznek a fák, a méhek is felébredtek téli álmukból, lassan pompás szín kavalkádba öltözik a város.
Tavasz illusztráció

Fotó: Gazdag Mihály GM
Kelet-Magyarország
Ne dőljünk be a napsütésnek, télies hideg vár minket odakint.
Fotó: Gazdag Mihály / Kelet-Magyarország 

Szerdán nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, de keleten inkább csak fátyolfelhők szűrik a napsütést. Nem lesz eső. Reggel ismét többfelé fagyhat, délután 10 fok körül alakul a hőmérséklet. A délnyugati szél megélénkül.

Csütörtökön erősen felhős, délutántól borult lesz az ég. A késő délutáni, esti óráktól nyugat felől egyre többfelé ered el az eső. A délnyugati szél megerősödik, több fokkal melegebb levegő érkezik hazánk térségébe: délután már 13-20 fok lesz.

Pénteken reggelig többfelé, délelőtt már csak délen és keleten fordul elő újabb eső, zápor. Északnyugat felől csökken a felhőzet. Erős marad a délnyugati légmozgás, 15-20 fok valószínű délután.

Egész hétvégén erősen felhős, borongós idő lesz többfelé esővel, záporral. Szombaton még a délnyugati, vasárnap már az északnyugati szél erősödhet meg. 10–16 fok közötti értékeket mérhetünk délutánonként.