Hétfőn eleinte felhős idő lesz, délen és délnyugaton gyenge eső, zápor is előfordul. Délután északnyugat felől csökken a felhőzet, de északnyugaton záporok ekkor is kialakulnak – írta a Köpönyeg.hu. Az északnyugati szél megélénkül. 15 fok körül alakul a hőmérséklet.

20230313 TatabányaTavasz Fotó: Flajsz Péter FP24 Óra
20230313 Tatabánya

Tavasz 

Fotó: Flajsz Péter FP
24 Óra
Örülhetünk a napsütésnek, de nyakon önthet egy zápor.
Fotó: Flajsz Péter / 24 Óra

Kedden délelőtt sok napsütésre számíthatunk, délután gomolyfelhők érkeznek, amelyekből főleg északkeleten és délnyugaton zápor is előfordulhat. Az északnyugati szél többfelé megélénkül, 17 fok körül alakul a hőmérséklet.

Szerdán változóan felhős időre van kilátás, többórás napsütés mellett. Nem lesz csapadék és a szél is mérsékelt marad, 15–20 fok valószínű.

Csütörtökön egyre vastagabb fátyolfelhőzet érkezik északnyugat felől, ám ebből sehol sem alakul ki csapadék. A délnyugati szél megélénkül, 15 és 22 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Pénteken az erősen felhős égből a nap második felétől fordul elő zápor, eső. Néhol zivatar is kialakulhat. Eleinte a délnyugati, majd az északnyugati szél erősödik meg, 15–20 fokos tavaszi meleg lesz.

Szombaton átmenetileg csökken, majd délutántól ismét megnövekszik a felhőzet. Szórványosan lehet zápor. Az északnyugati szél gyakran lesz erős, 17-19 fok várható délután.