Pénteken eleinte változóan felhős lesz az ég, és csak néhol lehet csapadék. Délutántól aztán délnyugat, nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar – írta a Köpönyeg.hu. Eleinte a déli, estétől az északnyugati szél erősödik meg. 14 és 20 fok között alakul a hőmérséklet.

Strong,Sun,,Blue,Sky,And,Cumulus,Clouds
sunshine, nap, napsütés, tavasz, nyár, summer, jóidő
Fotó: Shutterstock

Szombat reggelig délen és keleten még többfelé lesz csapadék. Napközben felhőátvonulásokra számíthatunk, de csak néhol fordul elő zápor, havas eső. Nagy területen lesz viharos az északnyugati szél. 5 és 11 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap eleinte sok napsütésre, friss időre számíthatunk, majd északnyugat felől felhősödés kezdődik. Nem lesz csapadék. Reggel országos fagy, délután 6-11 fok lesz. Élénk lesz az északnyugati szél.

Hétfőn fátyolfelhők szűrik a napsütést, csapadékra kicsi az esély. Többfelé lesz erős a déli, délnyugati légmozgás. 15 fok köré erősödik a nappali felmelegedés.

Kedden délelőtt még több órára kisüt a nap, majd délután északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar, jégdarazápor. Eleinte a délnyugati, majd az északnyugati szél erősödik meg. 15-17 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szerdán felhőátvonulások várhatók a hidegfront mögött, melyekből elszórtan fordul elő zápor, hózápor. Viharos lesz az északnyugati szél. 10 fok köré csökken a hőmérséklet.