Pénteken sok napsütésre számítunk, melyet fátyol- és gomolyfelhők zavarnak. Esetleg elvétve fordulhat elő zápor – írta meg a Köpönyeg.hu. Kellemes tavaszi időnk lesz 20-21 fokos csúcshőmérséklettel.

© Cseh Gábor
Fotó: Cseh Gábor /  Vas Népe

Szombaton az ország északi felén erősen megnövekszik a felhőzet, és itt szórványosan várható zápor, zivatar. Estefelé már a Dél-Alföldön is lehet csapadék. A legtöbb napsütés a délnyugati tájakon lesz. 20 és 25 fokos meleg várható, délen nyári nap is lehet! Eleinte a délkeleti, majd az északnyugati szél erősödik meg.

Vasárnap napos, gomolyfelhős időre számíthatunk. Zápor, zivatar főleg a nap második felében délnyugaton alakul ki. Élénk lesz az északnyugati szél. 20 fok felett marad a maximum.

Hétfőn az ország délnyugati felén az erősen felhős vagy borult égből többfelé várható eső, zápor. Északkeleten napos, gomolyfelhős idő valószínű, csak elszórtan lehet csapadék. Az északkeleti szél megélénkül. 15–20 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kedden és szerdán erősen felhős vagy borult lesz az ég, és mindkét nap szórványosan fordul elő eső, zápor. Marad a 15-20 fokos csúcsérték.