Hétfőn az ország északkeleti felén többórás napsütésre, míg délnyugaton gyakran erősen felhős égre számíthatunk. Az utóbbi tájakon, főleg a nap első felében, még eső, zápor is kialakulhat – írta a Köpönyeg.hu. Az északkeleti szél megerősödhet. 15 és 20 fok között alakul a hőmérséklet.

Summer,Blue,Sky,Cloud,Gradient,Light,White,Background.,Beauty,Clear
felhő, cloud
Felhős, de kellemes idővel kezdődik a hét, egy zápor azonban meglephet minket.
Fotó: Shutterstock

Kedden gomolyfelhők mellett napos időre számíthatunk, esetleg elvétve fordul elő zápor. Az északkeleti szél többfelé megélénkül. Reggel 3 és 9, délután 15 és 20 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán nyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, de estig csak a Dunántúlon alakulhat ki eső, zápor. A délkeleti szél megerősödik. 16 és 21 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

Csütörtökön az ország délnyugati felén borongós idő várható többfelé esővel, záporral. Északkeleten változóan felhős, nagyrészt napos idő ígérkezik, kicsi az esély csapadékra. A délkeleti szél élénk marad. A maximum 16 fok körül valószínű.

Pénteken már északkeleten is erősen megnövekszik a felhőzet, és összességében több helyen fordul elő csapadék. A keleti, délkeleti szél megerősödhet. 10–16 fok közé gyengül a nappali felmelegedés.

Szombaton és vasárnap borús időre van kilátás, és mindkét nap több helyen ered el az eső. A csúcsértékek – elmaradva a sokéves átlagtól – mindössze 10 és 15 fok között alakulhatnak.