Csütörtökön délnyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és a délelőtti óráktól egyre többfelé várható eső, záporeső. Északkeleten estig nem lesz csapadék – írta a Köpönyeg.hu. A keleti, délkeleti szél megerősödhet, 16 és 21 fok között alakul a hőmérséklet.

Rain,Drops,Falling,From,A,Black,Umbrella,Concept,For,Bad
eső, rain, rainy, tavasz, ősz, spring, autumn, időjárás
Nem lesz kegyes hozzánk az időjárás, esős lesz a hétvége is.
Fotó: Brian A. Jackson / Shutterstock

Pénteken túlnyomóan borult lesz az ég, és szinte országszerte várható eső, zápor. Főleg délen zivatarok is kialakulhatnak. A délkeleti szél megerősödik. Mindössze 10 és 14 fok között alakul a hőmérséklet – keleten lehet pár fokkal melegebb. Több helyen kiadós mennyiségű eső eshet.

Szombaton délnyugat felől átmenetileg csökken a felhőzet, de még így is szórványosan valószínű újabb eső, záporeső. A keleti szél erős marad, 14 és 19 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Vasárnap dél, délnyugat felől beborul az ég, és egyre többfelé kezdődik esőzés. Jelentős mennyiségű csapadék várható. A délkeleti szél erős lesz továbbra is, 12–15 fok valószínű délután.

Hétfőn és kedden marad a borongós idő, és többfelé újabb kiadós esőre, záporra lehet számítani. Néhol zivatar is kitörhet, 10–15 fok közötti értékeket mérhetünk délutánonként.