Hétfőn ragyogóan napos, kellemesen meleg időre számíthatunk. Délután főleg az ország déli felén egy-egy zápor, zivatar előfordulhat – írta a Köpönyeg.hu. 23 és 28 fok között alakul a hőmérséklet. Az északkeleti szél csak néha élénkül meg.

Strong,Sun,,Blue,Sky,And,Cumulus,Clouds
sunshine, nap, napsütés, tavasz, nyár, summer, jóidő
Fotó: Shutterstock

Kedden a sok napsütést eleinte csak fátyolfelhők zavarják, majd északnyugat felől megnövekszik a gomolyfelhőzet. Kezdetben csak északnyugaton, majd estétől szórványosan máshol is várható zápor, zivatar. Estétől az északnyugati szél is megerősödik. 26-27 fokos nyárias meleg lesz.

Szerdán délelőtt a gyakran erősen felhős égből szórványosan fordul elő záporeső. Délután északnyugat felől egyre több helyen süt ki a nap, de keleten még ekkor is lehetnek záporok, zivatarok. Erős lesz az északnyugati szél. 20–27 fok közé gyengül a nappali felmelegedés.

Csütörtökön gyakran lesz gomolyfelhős az ég. Elszórtan fordul elő zápor, zivatar. Élénk lesz az északi szél. A maximumok 24 fok körül alakulnak.

Pénteken marad a gomolyfelhős, de mellette napos, kora nyárias időjárás. Zápor, zivatar elszórtan fordul elő. Az északi szél megerősödik. 21–26 fok valószínű.

Szombaton főleg délnyugaton lesznek felhős tájak a nap első felében. Északkelet felől egyre több napsütés várható. Az északkeleti szél megélénkül. 20–24 fok várható délután.