Azután, hogy január 13-án, hegymászás közben eltűnt a Szoba kilátással című filmből ismert, 65 éves brit színész, Julian Sands, sokan tartottak tőle, hogy már nem kerül elő élve – sajnos igazuk is lett: június 25-én túrázók bukkantak a holttestére. 

Maradványait a San Bernardino megyei halottkém azonosította, a halál okát azonban még vizsgálják. A szabad levegőt és a hegyeket kedvelő Sands annak ellenére egyedül indult el túrázni a Los Angeles-közeli San Gabriel-hegységbe, hogy a hatóságok jelezték, a népszerű célpont veszélyes lehet a téli viharok miatt.

(FILES) British actor Julian Sands poses during the photocall for the movie "The Painted Bird" of Czech director Vaclav Marhoul, presented in competition on September 3, 2019 during the 76th Venice Film Festival at Venice Lido. Hikers found human remains in California's Mount San Antonio area, local authorities said on June 24, 2023, around the same area where British actor Julian Sands went missing five months ago. (Photo by Alberto PIZZOLI / AFP)
Fotó: AFP

A felkutatására küldött csapat 24 óra után, lavinaveszély miatt feladta a keresését, 

bár még január 15-én is érkeztek jelek a telefonjáról. A színész még 2020-ban azt nyilatkozta a The Guardiannak, hogy akkor a legboldogabb, amikor egy hegycsúcs közelében van egy ragyogó hideg reggelen. Julian Sands felidézte, hogy a kilencvenes évek elején közel került a halálhoz, amikor az Andokban, hatezer méter feletti magasságban érte a vihar – írja a Reuters.

A brit sztár a Szoba kilátással sikere után költözött át Angliából Kaliforniába, és később olyan filmekben kapott szerepet, mint a Meztelen ebéd, a Las Vegas végállomás vagy A tetovált lány. Második feleségétől két lánya, elsőtől egy fia gyászolja a rajongók mellett.