Hétfőn délnyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és eleinte csak a Dunántúlon, estétől egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar – írta a Köpönyeg.hu. A délkeleti szél megélénkül. 25 fok körül alakul a hőmérséklet.

Rain,Drops,Falling,From,A,Black,Umbrella,Concept,For,Bad
eső, rain, rainy, tavasz, ősz, spring, autumn
Fotó: Brian A Jackson / Shutterstock

Kedden gyakran lesz erősen gomolyfelhős az ég, és két hullámban várható sokfelé csapadék: hajnalban, reggel, majd egy átmeneti szünet után délutántól. Délután, este a Dunántúlon heves zivatarrendszer is összeállhat, útját jégeső és felhőszakadás kísérheti. A déli, délkeleti szél megélénkül. 19–25 fok várható.

Szerdán marad a gomolyfelhős idő. Reggelig ismét többfelé, délután inkább a Dunántúlon fordul elő zápor, zivatar. Élénk, zivatarok környezetében viharos lesz a délkeleti szél. 22-23 fok körüli értékeket mérhetünk.

Csütörtökön a napsütés mellett gomolyfelhők lesznek az égen, azonban már kevesebb helyen fordul elő zápor, zivatar. A délkeleti szél csak néha élénkül meg. 21–26 fok valószínű délután.

Pénteken és szombaton továbbra is gyakran növekszik meg a gomolyfelhőzet, és mindkét nap többfelé fordulhatnak elő záporok, zivatarok. 20 és 27 fok között változik a csúcsérték.