Pénteken a napsütés mellett erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet. Eleinte főleg délen és keleten, később már többfelé várható zápor, zivatar. Felhőszakadás és jégeső is lehet – írja a Köpönyeg.hu. 21 és 26 fok között alakul a hőmérséklet. Az északnyugati szél csak zivatar környezetében erősödik meg.

időjárás, nyár, felhőszakadás, jég, jégeső, eső
Szétbombázhatja a hétvégi programunkat a felhőszakadás és a jégeső.
Fotó: Shutterstock

Szombaton a napsütés mellett gyakran növekszik meg a gomolyfelhőzet. Eleinte csak elszórtan, délután menetrendszerűen többfelé alakul ki zápor, zivatar, néhol felhőszakadás. Az északkeleti szél megélénkül. 23 és 26 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap az ország délnyugati, déli felén még gomolyfelhős lesz az ég, és zápor, zivatar is előfordul. Hazánk északi felén fokozatosan csökken a felhőzet, többórás napsütés valószínű. Az északkeleti szél megerősödik. 20-25 fok várható.

Hétfőn sok napsütésre, friss időre számíthatunk, csapadék nélkül. Élénk marad az északkeleti szél. Délután tavasziasan, 18 és 24 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden eleinte sok napsütés valószínű, majd fokozatosan megnövekszik a felhőzet. Zápor csak néhol fordulhat elő. A hűvös reggel után (7-13 Celsius-fok) délutánra 22 fok köré melegszik a levegő.

Szerdától ismét nedves levegő érkezik a Kárpát-medence térségébe, ezért borongós, gyakran csapadékos napok jöhetnek.