Hétfőn a sok napsütés mellett délután megnövekszik a gomolyfelhőzet, és főleg északkeleten és a nyugati határszélen zápor, zivatar is kialakulhat – írta a Köpönyeg.hu. Az északnyugati szél megélénkül. Forróság lesz 35 fok körüli maximumokkal.

Kánikula, víz, hőség illusztráció. foto: Vémi Zoltán
Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

Kedden sok napsütésre, igazi strandidőre számíthatunk. Esetleg néhol fordul elő zápor, zivatar. 30–37 fokos országos hőség, délen forróság lesz. Az északnyugati szél néha megélénkül.

Szerdán északnyugat felől erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és több hullámban (reggel, majd délután) várható zápor, zivatar. Heves zivatarok is lehetnek felhőszakadással, jégesővel. 34 fok körül alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön napos, gomolyfelhős nyaralóidőre készülhetünk. Csak elszórtan alakul ki zápor vagy zivatar. 29 és 34 fok közé szelídül a forróság.

Pénteken erősen gomolyfelhős lesz az ég, és szombat hajnalig többfelé, akár több alkalommal fordulhat elő zápor, zivatar. 32 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szombaton reggel, majd estétől alakul ki ismét csapadék, napközben átmenetileg szárazabb, naposabb idő ígérkezik. 30 fok körüli kánikula valószínű.

Életbe lépett a legmagasabb szintű hőségriasztás

Hétfőn elsősorban és nagyobb számban az ország északi felén, a nap második felében lehetnek zivatarok.