Szerdán eleinte erősen felhős lesz az ég, és szórványosan várható eső, zápor, keleten még zivatar. Délutántól nyugat felől csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen süt ki a nap. Az északnyugati szél sokfelé lesz erős, néhol viharos – írta a Köpönyeg.hu. A hőmérséklet csúcsértéke mindössze 19 és 27 fok között alakul.

időjárás, nyár, felhőszakadás, jég, jégeső, eső
Fotó: Shutterstock

Csütörtökön napos, gomolyfelhős időre számíthatunk. Esetleg északkeleten fordul elő zápor. Sokfelé lesz élénk, néhol erős az északnyugati szél, 24-25 fok körüli, mérsékelten meleg időnk lesz.

Pénteken a többórás napsütés mellett északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és délutántól északnyugaton, északon záporok, zivatarok is előfordulnak. A délnyugatira forduló szél megélénkül, 30 fok köré melegszik a levegő.

Szombaton sok napsütés várható gomolyfelhőkkel, de zápor, zivatar csak néhol fordul elő, 30-32 fok körüli strandidőre készülhetünk.

Vasárnap a nap első felében még marad a napos, nyugodt nyári idő. Délutántól aztán nyugat felől – egy közelgő hidegfront hatására – egyre többfelé törhet ki zivatar, alakulhat ki zápor. Heves zivatarok is lehetnek. Estétől – zivatartól függetlenül – viharossá fokozódik az északnyugati szél. A zivatarok előtt még 30 fok fölé melegedhet a levegő.

Hétfőn a napsütést gomolyfelhők zavarják, és már csak elszórtan fordul elő zápor. Az északnyugati szél nagy területen lesz erős, 26-30 fok valószínű.