Hétfőn estig sok napsütésre számíthatunk kevés gomolyfelhővel. Estétől aztán az északi tájakon előfordulhat zápor, zivatar – írta a Köpönyeg.hu. Igazi strandidő lesz 31 és 37 fok közötti maximumokkal. A nyugati szél néha megélénkül.

Strong,Sun,,Blue,Sky,And,Cumulus,Clouds
sunshine, nap, napsütés, tavasz, nyár, summer, jóidő
Fotó: Shutterstock

Kedden napos, gomolyfelhős idő lesz. Hajnalban és estefelé fordulhat elő (főleg délnyugaton) elvétve zápor, zivatar. 32-33 fok körüli országos kánikula várható. Az északnyugati szél megélénkül.

Szerdán gyakran erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és főleg az északi országrészben alakul ki (akár több hullámban) zápor, zivatar. Sokfelé megerősödik az északnyugati szél. 32–37 fokos rekkenő hőség lesz.

Csütörtökön erősen felhős lesz az ég, és többfelé fordulhat elő eső, zápor, zivatar. 25 és 35 fok között változik a hőmérséklet. Az északnyugati szél élénk marad.

Pénteken napos, gomolyfelhős időre van kilátás, és már csak néhol fordul elő zápor, zivatar. 30 fok körüli nyári meleg lesz.

Életbe lépett a hőségriasztás

Másodfokú hőségriasztás lépett életbe hétfőn 0 órakor, az egész ország területére érvényes figyelmeztetés szerda éjfélig lesz érvényben. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az idei nyár második hőhulláma alatt a hét elején már a 36-37 Celsius-fokot is elérheti a hőmérséklet.