Hétfő után kedden is megdőlt a hajnali melegrekord a fővárosban – közölte szerdán honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat. Hozzátették, hogy kedden reggel a lágymányosi mérőállomáson csak 24,1 Celsius-fokig hűlt le a levegő, így a fővárosban ismét új, legmagasabb napi minimumhőmérsékleti rekord született.

20230718 Nyíregyháza Ezerötszáz palack hűtött vizet osztott szét Nyíregyháza belvárosában, a rekkenő hőségben, a  közterület-felügyelet unkatársai.Fotó: Dodó Ferenc DFKelet-Magyarország  20230718 Nyíregyháza 

Ezerötszáz palack hűtött vizet osztott szét Nyíregyháza belvárosában, a rekkenő hőségben, a  közterület-felügyelet unkatársai.

Fotó: Dodó Ferenc DF
Kelet-Magyarország
Fotó: Dodó Ferenc / Kelet-Magyarország

Az OMSZ ismertette, hogy a korábbi rekord 23,6 fok volt, amelyet Vízivárosban, 1904-ben regisztráltak. A meteorológiai szolgálat kedden arról számolt be, hogy hétfőn is megdőlt a hajnali melegrekord a fővárosban, Lágymányoson csak 24,5 Celsius-fokig tudott lehűlni a levegő hajnalra.

Az enyhe lehűlés ellenére marad a nyári nagy meleg

Szerdán nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és több hullámban, szórványosan várható zápor, zivatar. Főleg délnyugaton heves zivatar is lehet – írta a Köpönyeg.hu. A hőmérséklet 29 és 35 fok között alakul.