A GenePlanet biotechnológiai vállalat a Synlab Hungary Kft. partnereként genetikai szűrést tartalmazó új szolgáltatásokkal jelenik meg a magyar piacon – jelentette be kedden a biotechnológiai vállalat.

A közlemény szerint a Synlabbal kialakított partnerkapcsolat mellett a GenePlanet saját helyi egészségügyi csapatot is létrehozott Magyarországon, hogy a hazai orvosokkal együttműködve a betegek számára közvetlenül is elérhetők legyenek bizonyos genetikai vizsgálatok. A GenePlanet génvizsgálati megoldásai a klinikai és életmódbeli tényezőket egyaránt figyelembe veszi. A tőkebevonás segítségével a vállalat készen áll arra, hogy tovább erősítse pozícióját a génvizsgálati iparágban, figyelembe véve a személyre szabott orvosi megoldások és a megelőzést segítő proaktív egészséggondozás iránti növekvő érdeklődést.

A társaság közölte, hogy 20 millió eurós Series B tőkebevonást valósított meg

a BlackPeak Capital vezetésével, több jelentős befektető közreműködésével. A tőkebevonás célja, hogy támogassa a GenePlanet további globális növekedését, valamint egy fejlett, nagy nyelvi modellből álló mesterségesintelligencia-rendszer kifejlesztését.

A GenePlanet a megelőző génvizsgálatok egyik vezető európai szolgáltatója, több mint 35 országban van jelen, és közel 100 ezer ügyféllel rendelkezik.