Az elmúlt napok évszakhoz képest hidegebb időjárása után, szombaton ismét ragyogó napsütésre számíthatunk, kevés fátyol- és gomolyfelhővel, eső nélkül, miközben a levegő 24–30 fok közé melegszik a Köpönyeg előrejelzése szerint.

20230729 ZalaegerszegCsaládi nap az AquaCity Vízicsúszda és Élményparkbanfotó: Pezzetta Umberto PUZalai Hírlap 20230729 családi nap az aquacityben, továbbá fürdőzők, strandolók zalaegerszeg pezzetta umberto pu zalai hírlap
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Vasárnapra pedig már igazi strandidőre számíthatunk, tehát marad a sok napsütés, csapadék nélkül, 30 fok körüli maximum-hőmérséklettel. A délkeleti szél is gyenge marad. Csapadék hétfőn sem várható, a hőmérséklet pedig 29–34 fok közé emelkedik.

Az előrejelzés szerint kedden és szerdán is napos marad az idő, de délutánonként már gyakrabban nőhet a felhőzet, és egyes helyeken zápor és zivatar is előfordulhat. A hőmérő higanyszála 30-35 fokig kúszhat fel.

Eközben a földgolyó túloldalán:

További áldozatokat követelt a tűzvész Hawaiin

A tűzvész, amely Hawaii Maui szigetén tombol, eddig legalább 53 ember halálát okozta, ám várhatóan még ez a szám is tovább fog nőni. A helyi hatóságok közölték:  a lángok akkora pusztítást végeztek Lahainában, hogy a helyreállítás évekbe és dollármilliárdokba kerül majd. Az állam kormányzója, Josh Green szerint szinte csak parázsló romok maradtak. Ez Hawaii történetének legsúlyosabb természeti csapása: ezrek váltak hajléktalanná, mintegy ezer épület elpusztult.