Kedden fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütésre számíthatunk. Az északnyugati szél még gyakran lesz élénk – írta a Köpönyeg.hu. Mindössze 19 és 24 fok között alakul a hőmérséklet.

Aerial,View,Of,Lake,With,Swimming,People.,Summer,Time.,Travel
Fotó: Shutterstock

Szerdán északnyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és délutántól elszórtan fordul elő zápor. Eleinte a déli, majd az északnyugati szél élénkülhet meg, 19 és 27 fok között alakul a hőmérséklet, északnyugaton lesz őszies idő.

Csütörtökön a Dunántúlon már napos, keleten még gomolyfelhős lesz az ég, és itt zápor, zivatar is kialakulhat. Az északnyugati szél többfelé lesz élénk. Mérsékelten meleg lesz, 25 fok körüli maximumokkal.

Pénteken sok napsütésre számíthatunk, csak kevés gomolyfelhő lesz az égen. Nem várható csapadék. A levegő 26-27 fok köré melegszik, visszatér az igazi nyári idő.

Szombaton túlnyomóan napos időnk lesz fátyol- és gomolyfelhőkkel, csapadék nélkül. A nappali felmelegedés 25-31 fok közé erősödik.

Vasárnap strandidő valószínű sok napsütéssel, 30 fok körüli hőséggel. A délkeleti szél csak néha élénkül meg.

A folytatásban tovább melegszik az idő, hőhullám várható 30–37 fok közötti maximumokkal, miközben sok napsütés várható, eső napokig nem ígérkezik.