Elítélték a Puskás Ferenc Stadion felrobbantásával fenyegetőző angol férfit, aki rákbeteg édesapja kezelésére próbált pénzt gyűjteni az egyébként nem valós zsarolással. 

A férfi a 2021-es labdarúgó-Európa Bajnokság nyolcaddöntője, a torna utolsó budapesti meccse, a Hollandia–Csehország előtt fenyegetőzött robbantással, hogy ha az UEFA nem küld neki kriptóban váltságdíjat.

Budapest, 2021. május 10.A Skardelli György tervezte Puskás Aréna. Magyarország legnagyobb befogadóképességű, sport- illetve zenei rendezvények lebonyolítására egyaránt alkalmas létesítménye, a magyar labdarúgó-válogatott elsődleges hazai pályája. A 2021. június 11. és július 11. között megrendezésre kerülő 16. labdarúgó-Európa-bajnokság egyik helyszíne.MTVA/Bizományosi: Róka László ***************************Kedves Felhasználó!Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt. Budapest, 2021. május 10.
A Skardelli György tervezte Puskás Aréna. Magyarország legnagyobb befogadóképességű, sport- illetve zenei rendezvények lebonyolítására egyaránt alkalmas létesítménye, a magyar labdarúgó-válogatott elsődleges hazai pályája. A 2021. június 11. és július 11. között megrendezésre kerülő 16. labdarúgó-Európa-bajnokság egyik helyszíne.
MTVA/Bizományosi: Róka László 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Fotó: Róka László / MTI

Az angol hatóságok akcióba lendültek, és a cellainformációk alapján a hívás helyszínét is gyorsan beazonosították. 

A dél-angliai Aldershotba kiérve a rendőrök megtalálták a kétbalkezes zsarolót, az enyhe autizmussal küzdő Joshua Udallt, aki szinte azonnal megtört, és elárulta, hogy valójában nem helyezett el bombákat a meccs helyszínén – írja a Bors, amely szerint a férfi egy nem túl modern Nokiát használt a zsaroláshoz.

Miután a férfit megtalálták, büntetőeljárás is indult ellene, első fokon 20 hónapos, most másodfokon végül egyéves büntetést róttak ki rá. Időközben rákos édesapja meghalt.