Bemutatórepülés közben zuhant le a fehérvári repülőnapon vasárnap délután egy sportrepülő – írta a Feol. A lap információi szerint a gép egy parkoló autóba csapódott, és kigyulladt.

A fotón a balesetet szenvedett gép látható. Fotó: FMH, a helyszínen készült videóból

Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője közölte: három tűzoltóautó tart a helyszínre, ott azonban már megkezdte a munkát a Székesfehérvári Tűzoltó Egyesület. Nagy az ijedtség, sokan úgy döntöttek, eljönnek a helyszínről, ahova időközben egy mentőhelikopter is megérkezett. 

A szemtanúk csak annyit láttak, hogy a Trojan típusú repülőgép forduló közben megbillent, elveszítette a sebességét, és lezuhant.

Ketten ültek a repülőgépben, esélyük sem maradt a túlélésre, hiszen a gép felrobbant, a benne ülők elégtek. A Trojan egy család autója mellette csapódott be, egy gyerek és két felnőtt megsérült, és érthetően sokkot kapott az események hatására. A helyszínre érkezett mentők és rendőrök a honvédség segítségével dolgoznak a helyszínen, biztosítják azt. A nézőktől nyugalmat kértek a rendezők, a légiparádé természetesen nem folytatódott.

Repülőszakmai szempontból nézve – írta a lap – esélytelen volt túlélni tragédiát. A repülőgép bemutatót hajtott végre. Az úgynevezett 01-es pálya végében, a hangárok felől nézve Dinnyés irányában történt a lezuhanás, kevéssel a nézők számára fenntartott parkoló előtt.