Pénteken még marad a napos, száraz idő. Néhol északnyugaton és nyugaton élénk lehet a délies szél, máshol nem lesz jelentős a légmozgás. Hajnalra, reggelre helyenként foltokban pára, köd képződhet – írja az Időkép. A minimumok 7 és 15, a maximumok 25 és 30 fok között alakulnak.

Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

Szombaton egy gyenge hidegfront vonul át fölöttünk, ami csak szórványosan okozhat átmenetileg kisebb esőt, záporokat, néhol esetleg zivatart. Az északnyugatira forduló szél napközben a Dunántúlon, majd a középső tájakon is megélénkül, megerősödik. A csúcshőmérséklet 22 és 29 fok között alakulhat.

Vasárnap sokfelé ismét naposabb időre számíthatunk, de helyenként azért még gyakrabban takarhatják felhők a napot, viszont említésre méltó csapadék sehol sem valószínű. Többfelé élénk, néhol erős lehet az északi-északnyugati szél. A legmelegebb órákban 19-25 fokot mutathatnak a hőmérők.

Hétfőn és kedden sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő felhőkből esni sehol sem fog. A hajnalok helyenként párásak, ködösek lehetnek. Hétfőn néhol nyugaton, kedden viszont már több tájegységünkön kísérhetik élénk lökések a délies szelet. Hétfőn 21 és 27, kedden 23 és 28 fok közé melegedhet a levegő. Szerdán újabb hidegfront érkezhet.