Tehetséges egyetemisták támogatását és az innováció előmozdítását szolgálta az ArubaCloud nevű vállalkozás 25 órás programozói versenye, az ArubaCloud Hackathon – derül ki a cég pénteki közleményéből.

Az október 28-án, 9 órakor kezdődött versenyen nappali tagozatos hallgatók három-öt fős csapatai vehettek részt, akiknek az óraátállítás miatt 25 óra állt a rendelkezésükre, hogy végrehajtsák az ArubaCloud által összeállított feladatsort a cég felhős környezetében. Az eredményeket aztán egy nemzetközi zsűri értékelte. 

A versenyen négy egyetemről összesen 25 hallgató vett részt.

Fotó: BlazeArts / Euroneon

A csapatoknak kubernetesben kellett elkészíteni egy online piactér weboldalát, és azt egy alkalmazáson keresztül bemutatni a zsűri tagjainak. Az eredmények kihirdetése előtt az S4 Háló Közösségi és Kulturális Központban a zsűri elnöke, Andrea Palopoli mutatta be az ArubaCloud kubernetes szolgáltatását, majd Dér Heni, az est háziasszonya kihirdette a verseny eredményét.

A dobogó legfelső fokára a Corvinus csapata, a BIT Dream Team állhatott fel, akiket a Szegedi Egyetem Nyerni Jöttünk csapata követett, míg a harmadik helyezést a BME-ről érkezett Nuben ante Solis szerezte meg.

A dobogósok ComputerWorld-előfizetéssel, számítógép-kiegészítőkkel gazdagodtak. A második helyezettek ezenkívül betekintést nyerhetnek az Aruba bergamói adatközpontjába. Az első helyezett csapat pedig átvette az ArubaCloud által felajánlott 15 millió forint értékű startuptámogatást, illetve az Aruba Racing által felajánlott részvételi lehetőséget a Superbike-világbajnokságra.