Gázában egyre emelkedik a halálos áldozatok száma, ahogy az izraeli hadsereg fokozza a szárazföldi offenzíváját a Hamász fegyveresei ellen. A Bloomberg jelentése szerint az izraeli csapatok bekerítették Gáza városát a terület északi részén. 

Fotó: AFP

A gázai hatóságok szerint 9 ezer ember halt meg a háború miatt, míg az Izraeli Védelmi Erők egy magas rangú tiszt halálát jelentették be az Egyesült Államok által terroristacsoportnak minősített Hamásszal folytatott harcok során. Az izraeli hadsereg 18 katona halálát jelentette Gázában a szárazföldi offenzíva hétvégi kezdete óta.

Joe Biden amerikai elnök azt mondta, hogy Izraelnek és a Hamásznak szüneteltetnie kell a harcokat, hogy időt hagyjon a túszok kiszabadítására Gázából. Várhatóan 600 külföldi és kettős állampolgár, köztük 400 amerikai állampolgár hagyja el Gázát csütörtökön – közölte a Hamász.
A Hezbollah azt állítja, hogy izraeli laktanyákat támad drónokkal a libanoni határ közelében. 
Herzi Halevi altábornagy, az izraeli vezérkari főnök elmondta, hogy az izraeli hadsereg bekeríti Gáza városát, s ha szükséges, készen áll arra, hogy bármilyen más területen támadjon. Ahogy fogalmazott: 

a háború közepén járunk, s újabb jelentős lépést tettünk előre, erőink a szárazföldi harc centrumában vannak Északon.