Burkolatjavítási munkálatok miatt 2023. november 8-án, szerdán és 9-én, csütörtökön a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei sávzárást építenek ki az M7-es autópálya Balaton felé vezető oldalán a 11-es és 12-es kilométerszelvények között. A Sport utcai csomópont után a bevásárlóközpontok környezetében zajló munkavégzésre előjelzéseken, változtatható jelzésképű táblákon hívják fel a közlekedők figyelmét – hívta fel a figyelmet keddi közleményében a Magyar Közút.

Fotó: Nagy Norbert /  Fejér Megyei Hírlap

A kommüniké szerint a munkálatok november 8-án, szerdán reggel 7 órától kezdődnek, amikor várhatóan az esti órákig a két belső sávot zárják le, és sávelhúzással a két külső sáv lesz használható a forgalom számára. Kiemelték, hogy

a komplex terelés kiépítésének időszakában, különösen reggel 7 és 9 óra között, de azt követően is jelentős torlódásra kell számítani.

November 9-én, csütörtökön reggel 7 órától, várhatóan az esti órákig a két külső sávot zárják majd le, és ezalatt a forgalom a két belső sávon haladhat majd. Az érintett útszakaszon 60 kilométer/órás sebességkorlátozásra, valamint jelentős menetidő-növekedésre számíthatnak a közlekedők.

A Magyar Közút tájékoztatása szerint a közlekedőknek ajánlott még az indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a www.utinform.hu honlapon, de az optimális útvonal megtervezéséhez érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk.

Fontos dátumra figyelmeztettek: hónapokig tartó sávzárás lesz az M0-son

Több mint egy kilométeren várhatóan két hónapig lesz lezárva az egyik sáv. Érdemes az indulás előtt tájékozódni a forgalmi helyzetről.