Egy tízéves Dâmboviţa megyei gyermeket, három 13 és 14 éves fiú megfosztotta szabadságától és megfenyegette, illetve szexuálisan zaklatta. Az eseményeket videóra vették, a képeket a közösségi oldalakon terjesztették. Az egyik 14 éves támadót előzetes letartóztatásba helyezték, egy másikat pedig bírósági ellenőrzés alá helyeztek. A 13 éves agresszor jelenleg nem vonható felelősségre – számolt be a sokkoló esetről a Hotnews.ro.

Az ügyészek szerint 2023. 11. 09-én a vádlottak és egy másik 13 éves kiskorú – aki a törvény szerint nem vonható felelősségre – „jogellenesen megfosztottak egy 10 éves kiskorút a szabadságától és kihasználva a fiatal kora okozta nyilvánvaló kiszolgáltatottságát, fizikailag képtelenné tették védekezni, majd szexuálisan bántalmazták.”

„A vádlottak mobiltelefon segítségével videóra vették az agresszió és a kifejezett szexuális magatartás pillanatait, és a pornográf anyagokat kiskorúakkal terjesztették egy közösségi oldalon” – tették hozzá az ügyészek.

Bejelentették azt is, hogy Crevedia városában 3 lakáskutatási parancsot hajtottak végre, valamint 3 mobiltelefont és egy adattárolót azonosítottak és foglaltak le.