„Vetkőző” webhelyek és alkalmazások teszik lehetővé a felhasználók számára, hogy egy teljesen felöltözött személy képét töltsék fel és azt a mesterséges intelligencia felhasználásával „lemeztelenítsék” – írta a business insider.

Woman with multicoloured lights on bodyMODEL RELEASED. Woman with multicoloured lights on body.
ai,digital,women,naked,
A mesterséges intelligencia egyre több mindenre képes, ami nem csak a javunkat képes szolgálni, tudása ellenünk is fordítható.
Fotó: Getty Images

Egy 34 webhelyből álló csoport több mint 24 millió egyedi látogatót vonzott szeptemberben – közölte a Graphika közösségimédia-elemző cég decemberi jelentésében, „A Revealing Picture ” címmel.

A jelentés szerint az idei év eleje óta több mint kétezer százalékkal nőtt az ilyen webhelyekre és alkalmazásokra küldött hivatkozási linkek száma olyan platformokon, mint az X (korábban Twitter) és a Reddit.  

Noha évek óta léteznek olyan alkalmazások, amelyekkel manipulálhatók a képek és hamis aktokat lehet velük létrehozni, „legfeljebb” hírességek képmásain kísérleteztek azokkal eddig. A mesterséges intelligencia bevonásával kockázatos, hogy az elkövető olyan képeket hoz létre és terjeszt, amelyek nem alapulnak beleegyezésen, célzott zaklatási kampányokra és gyermekek szexuális zaklatását eredményező anyagok szórására is sor kerülhet.