Ingatlan

Áprilisi mélypont után ébredezik a hazai ingatlanpiac

A tényleges mélypont április első két hetében volt 67 százalékos visszaeséssel, amely után fokozatosan kezdett magára találni a piac.

A Duna House közreadja havi Tranzakciószám Becslését (DH-TB) és jelzáloghitel előrejelzését, amely szerint 2020 áprilisában, országosan 5971 ingatlan adásvétel bonyolódott, valamint 74,5 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott – áll a Duna House Holding Nyrt közleményében.

Áprilisban elérhette mélypontját a hazai lakóingatlanpiac. A társadalmi korlátozó intézkedések és a gazdasági bizonytalanság miatt jelentősen,

az előző évhez képest 58 százalékkal esett vissza az ingatlanpiaci forgalom

a Duna House áprilisi hónapra becsült adatai alapján.

Heti bontásban vizsgálva a tranzakciók eloszlását látszódik, hogy a tényleges mélypont április első két hetében a 15. és 16. héten volt 67 százalékos visszaeséssel, amely után fokozatosan kezdett magára találni az

Fotó: VG

Az áprilisi és májusi hónap közös hetében (w18)

a folyamatos erősödés miatt már csak 53 százalékos mínusz mutatkozott az adásvételek számában.

A Duna House adatai alapján az ingatlanpiaci kereslet hétről-hétre emelkedik, amely idővel a tranzakciókban is megmutatkozik majd, így továbbra is emelkedő tranzakciószám várható, amennyiben a járványhelyzet nem súlyosbodik és nem okoz további nehézségeket.

Kiemelt kép: VG / Kallus György

tranzakciószám becslés tranzakciószám Duna House ingatlan ingatlanpiac
Kapcsolódó cikkek