Lekerült az állványzat a megújulás alatt álló a hányatatott sorsú egykori balettintézet épületről. A Drescher-palota 2013-ban azzal került a figyelem középpontjába, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester az akkor frissen átadott Mercedes buszon állva, az épület előtt elhaladva arról beszélgettek, hogy vissza kellene szerezni az épületet a portugál tulajdonosától. Ezért a kormányfő arra biztatta a városvezetőt, hogy kezdeményezzen a főváros jogszabálymódosítását a kormánynál.

Andrássy út 25.
Így fest ma az Andrássy úti épület, amelynek felújítása hamarosan elkészül. Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Csak adjatok be egy javaslatot, nem tudom kitalálni helyettetek

– szúrt oda Tarlósnak a miniszterelnök, majd arról beszélt, hogy Szőcs Géza akkori kultúráért felelős államtitkár terve az volt, hogy a kultuszminisztérium odaköltözik, csakhogy ilyen tárca nem lett, így elhalt az ötlet.

Az épület 1880-as években Lechner Ödön és Pártos Gyula tervei alapján épült. Itt működött 1949-től 2002-ig az Állami Balett Intézet illetve jogutódja, a Magyar Táncművészeti Főiskola. A Drechsler-palotát 1997-ben értékesítette 220 millió forintért a Budapest 6. kerületi önkormányzat, ami után több tulajdonosváltozás következett. A tulajdonos az Andrássy 25. Kft., majd egy izraeli tulajdonos, ezt követően egy portugál cég, majd 2014 júniusától a katari uralkodócsalád egyik tagja lett. A műemléképület jelenlegi tulajdonosa, a QPR Properties 2021 elején vágott bele a felújításba, a tervek szerint a W Budapest nevet viselő hotelben összesen 151 szoba lesz kialakítva.