A világ egyik vezető szállodaüzemeltető vállalata, az Accor a debreceni reptéren nyit Ibis Styles szállodát, amely 2025 második felében fogadja majd az első vendégeket – jelentette be a hotellánc és a fejlesztésben partner Xanga csoport.

Fotó: Accor

Kelet-Magyarország egyik legnagyobb befektetési és fejlesztési csoportjával, a Xanga csoporttal kötött megállapodást az Accor a szálloda nyitásáról. A hazánk második legnagyobb városában épülő Ibis Styles lesz az első szálloda az ország második legforgalmasabb repülőtere, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében – hangsúlyozza a szállodaprojektről a Világgazdasághoz eljuttatott közlemény. 

Debrecen fontos szabadidős és kulturális célpont Magyarországon, valamint a keleti régió kulcsfontosságú üzleti és gazdasági központja, hatalmas gazdasági fejlődési potenciállal

– mondta Dilek Sezer, az Accor délkelet-európai fejlesztési igazgatója. Az Accor hálózatában már van egy helyi hotel, a közelmúltban megnyitott Mercure Debrecen, a reptéri szállodával tehát tovább bővül a társaság regionális hálózata.

A szállodaberuházást megvalósító Xanga csoport volt a Debreceni Nemzetközi Repülőtér korábbi üzemeltetője. 

A társaság több mint két évtizede foglalkozik kulcsrakész ipari és logisztikai létesítmények bérbeadásra történő fejlesztésével. Számos nemzetközi cég számára tették lehetővé, hogy Debrecenbe telepítse üzleti tevékenységét, miután az elmúlt évtizedben több mint 30 ezer négyzetméternyi cargo, logisztikai és irodaterületet alakítottak ki ott.

A város élénk gazdasági élete miatt egyre nagyobb szükség van egy szállodára, amely a repülőtér üzleti környezetét bővíti

– mondta a fejlesztésről Herdon István, a Xanga Befektetési és Fejlesztési Csoport vezérigazgatója. 
Az új szálloda négy emeleten 73 szobával és 20 apartmannal, az üzleti utazók számára tárgyalóhelyiségekkel épül. 

Fotó: Accor

 

A keleti régió legfontosabb gazdasági központja, Debrecen

Számos nemzetközi vállalat otthona Debrececen, ahol 2015 óta közel 18,5 ezer új munkahely jött létre. A városba több mint 12 milliárd euró működő tőke érkezett, köztük a BMW Group új, ipar 4.0-ás iFactoryje. A város fejlődése a nemzetközi szakértők figyelmét is felkeltette, hiszen Financial Times 2021-ben Debrecent a világ első tíz városa közé sorolta az összesített FDI-stratégia kategóriájában.

A Debreceni Nemzetközi Repülőtér

Magyarország második legfontosabb nemzetközi repülőtere, dinamikusan növekvő utasforgalommal a debreceni, ahol 600 ezer utas fordult meg a 2019-es rekordévben. A 2022-ben regisztrált utasok száma meghaladta a 250 ezret, a 2023-ra várható utasszám pedig 300 ezer. Iparági becslések szerint az utasforgalom 2025 körül állhat vissza a 2019-es szintre, 2030-ig pedig elérheti a 1,5-2 milliót.