Kiskereskedelem

Mégis visszahívja életveszélyes futópadjait a Peloton

Az amerikai cég vezérigazgatója bocsánatot kért, amiért a Peloton mostanáig nem akart együttműködni a hatóságokkal, amelyek már több mint egy hónapja kérték a társaságot, hogy hívja vissza a veszélyes sportszereket.

Az Egyesült Államok termékbiztonsági és fogyasztóvédelmi bizottsága felszólította azokat a vásárlókat, akik a Peloton Thread, illetve a Tread+ futópadokból vásároltak, hogy ne használják többet a terméket. A sportszergyártó pedig jelezte: visszatéríti a több mint 4000 dollárért értékesített futópadok árát a vásárlóknak – írta a Wall Street Journal.

https://www.vg.hu/vallalatok/kereskedelem/letiltanak-a-futogepet-a-kisgyermekes-haztartasokbol-3693193/

A CNBC beszámolója szerint a fogyasztóvédelmi hatóság azután kereste meg a Pelotont, hogy a futópad egy kisgyermek halálát okozta, több mint 10 használójánál pedig komoly balesetet okozott. A hatósághoz emellett csaknem két tucatnyi bejelentés érkezett arról, hogy az érintőképernyővel felszerelt, interaktív futópad darabjaira esett szét.

Fotó: Getty Images

A Peloton vezérigazgatója, John Foley elmondta, hogy felfüggesztik a termékek további értékesítését, amíg nem sikerül kijavítani azok hibáit, majd közölte:

Világosan akarok fogalmazni: a Peloton korábban hibát követett el, amikor nem tett eleget a fogyasztóvédelmi bizottság kérésének, hogy hívja vissza a Tread termékeket.

A Peloton részvényeinek árfolyama több mint 10 százalékot zuhant a bejelentésre a New York-i tőzsdén.

A cég csaknem 130 000 darabot értékesített a futópadokból 2018-as bevezetésük óta; a legtöbbet a világjárvány kitörése óta. A korábban csak szobabicikliket gyártó vállalat a tavalyi évet 1,8 milliárd dolláros bevétellel zárta, míg egy évvel korábban csak 915 millió dolláros eredményt ért el. Idei első negyedéves eredményét csütörtökön teszi közzé.

 

futópad Peloton fogyasztóvédelem
Kapcsolódó cikkek