Év végéig befagyasztja az árait a SPAR – ezzel a címmel adott ki közleményt hétfő délelőtt a kiskereskedelmi lánc.

Budapest,,Hungary,-,March,29th,2018:,The,Facade,Of,A
BUDAPEST, HUNGARY - MARCH 29TH 2018: The facade of a very large Spar shop with many customers paying for their groceries at the multiple registers. The name and logo are lit up. Illustrative editorial
A SPAR bejelentette: az év végéig befagyasztja több száz terméke árát. Fotó: Shutterstock

A bolt rögtön pontosította, hogyan kell érteni a meghirdetett akciót. Ez ugyanis arra vonatkozik, hogy a SPAR újabb három hónappal meghosszabbítja az Árstop Extra promócióját, és így 

az év végéig háromszáz termék ára a 2023. szeptember 30-án érvényes árszinten marad.

Az üzletlánc emlékeztetett rá: kormányrendelet kötelezi a 2021-ben egymilliárd forintot meghaladó árbevételt elérő élelmiszer-kiskereskedelmi üzleteket arra, hogy 2023. december 31-ig húsz termékcsoportban, heti szinten 15 százalékos engedményt alkalmazzanak. Ezt hívjuk kötelező akciózásnak. A SPAR azonban – a többi bolthoz hasonlóan – kibővítette a lehetséges kedvezmények körét, és számos árucikk esetében akár 20-40 százalékos árengedményt is kínált. 

Amiben viszont a cég többet kínál a fogyasztóknak, az az, hogy az akciós stratégiájának részeként bevezetett Árstop Extra promóció keretein belül 2023. május 31-től háromszáz termék árát rögzítette. Most pedig meghozta a döntést, hogy a törvényi kötelezettségen túlmenően a vásárlók érdekében – különös tekintettel a karácsonyi ünnepi bevásárlásokra – a befagyasztott árak október 1-jétől egészen december 31-ig biztosan maradnak, méghozzá a szeptember 30-án érvényes árszinten. 

Az áruházlánc végül azt is megjegyezte, hogy a SPAR szupermarketekben összességében több mint 900, az Interspar hipermarketekben pedig több mint ezer akciós ajánlattal várja vásárlóit október 1-jétől.

Nyugtalanító a helyzet a boltokban: nem vásárolnak eleget a magyarok, de legalább összeomlás sincs

A KSH közölte a júliusi kiskereskedelmi forgalmi statisztikát. Éves bázison a csökkenés üteme kedvező pályára állt, havi alapon azonban megint minimális esés állt be. Már csak az a kérdés, milyen folyamatok húzódnak meg a háttérben.