Az összes magyar üzletét bezárja a Libri december 24-én. A cég ezzel akar hozzájárulni a munkatársai ünnepi kikapcsolódásához.

 

A kereskedelemben, és így természetesen a könyvpiacon is, a karácsonyt megelőző egy-két hónap az, ami a legnagyobb forgalmat hozza, így nagy a terhelés ilyenkor a munkatársakon. A Libri kiemelten figyel a kollégák szellemi feltöltődésére. Könyveket értékesítő, vagyis vásárlóinknak minőségi időtöltést kínáló cégként nem is tehetnénk másként

– mondta a Libri vezérigazgatója, Kovács Péter.

Új kézben a magyar könyvlánc, megvette a Librit az MCC

A Mathias Corvinus Collegium Alapítvány leányvállalata az SQ Invest Kft.-től megvásárolta a Libri Csoport részvényeinek 67,48 százalékát, így az eddig közvetett kisebbségi tulajdonos MCC a cég 98,41 százalékát birtokolja – derül ki az alapítvány közleményéből, amely arra is felhívja a figyelmet, hogy a Libri vezetése változatlan marad, miközben a korábbi többségi tulajdonos igazgatósági tagként folytatja a tevékenységét.

A december 24-ét megelőző időszakban a megszokott nyitvatartással várják a Libri-boltok a vásárlókat, az olvasnivalók beszerzésére pedig online is van lehetőség. A könyvkereskedő arra kéri az olvasókat, hogy időben tervezzék be vásárlásaikat ahhoz, hogy biztosan megérkezzenek a karácsonyi ajándékok a fa alá.

A Libri ezzel csatlakozott azokhoz a cégekhez, amelyek boltzárt hirdettek december 24-re. Korábban többek között a Lidl, a Mountex, a Jysk, a Diego, a Penny is jelezte, hogy nem nyitnak ki a boltjai ezen a napon.