A tervek szerint 2024. május végén nyitják meg a Media Markt 40. magyarországi üzletét Egerben. Még ebben az évben egy logisztikai központot is megnyit a vállalat, erről az ügyvezető igazgató, Szilágyi Gábor beszélt.

Media Markt
Ebben a városban nyitja meg 40. magyarországi üzletét a Media Markt (Fotó: Media Markt)

A logisztikai központ egy zöldmezős beruházásként valósul meg Ecseren, a Waberer’sszel együttműködésben. 

A központ energiaellátását hőszivattyúk, illetve egy 20 ezer négyzetméteres napelempark szolgáltatja. Ennek köszönhetően egy teljesen zöld, emissziómentes komplexum lesz. Az ecseri központhoz egy új, elektromos meghajtású furgonpark is társul, melyek a kiszállítást látják majd el. Ezeket a teherautókat a központban, helyben tudják majd zöldenergiával feltölteni. A beruházás a nyár végén ér véget, Szilágyi Gábor augusztus végi beköltözésről beszélt.

A logisztikai központ a modern, nyugat-európai létesítmények mintájára épül, az ügyfeleket pedig egy hozzá fejlesztett applikáció köti össze a rendszerrel.

Beszakadt a magyar háztartásigép-piac

Egész Európában visszaesett a háztartásigépek forgalma 2023-ban. Ezt főleg az inflációval lehet magyarázni. A leginkább Magyarországon fogták vissza az emberek a költekezést a háztartásigépek terén. Aki mégis vásárolt, az a magasabb minőségű termékeket kereste.

Media Markt csomagszállítás

A Media Markt háttérbeszélgetésén az is elhangzott, hogy hosszabb távú terve a cégnek egy csomagautomata-hálózat kiépítése. Ez a kiszállítást tenné egyszerűbbé az ügyfelek számára, mivel jelenleg az látható, hogy a vásárlók még akkor is a személyes átvételt választják, ha a terméket egyébként online rendelték meg. Ez a tendencia azt jelzi, hogy a 2023-as rendkívül nehéz gazdasági évben a fogyasztók sokkal óvatosabbak lettek a nagyobb értékű költéseket illetően.

A kiszállítás hatékonyabbá tétele érdekében a Media Markt partnerségre lépett a Wolt futárszolgálattal. 

Az MM lett a Wolt első nem élelmiszer-kereskedő partnere. Természetesen a hűtőszekrényt vagy a mosógépet nem viszi ki a Wolt-futár. A megállapodás szerint ezt a gyors házhoz szállítást csak a 40x40-es csomagoknál lehet igénybe venni és kizárólag a Media Markt webshopján keresztül.