BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Meglincseltek egy turistát Pakisztánban

Istenkáromlással vádolták, a rendőrök sem tudták megvédeni.

A tömeg kirángatott pénteken egy istenkáromlással vádolt turistát egy északnyugat-pakisztáni Madjan város rendőrségének épületéből, és megölte a férfit. A rendőrök próbálták megvédeni, de nem sikerült.

A rendőrök nem tudták megvédeni az áldozatokat a lincseléstől / Fotó: AFP

A BBC tudósítása szerint a férfit azzal vádolták, hogy előző nap megszentségtelenítette a Koránt. A beszámolóban emlékeztettek, hogy a lincselés nem ritka az országban istenkáromlás esetén, amelyet egyébként hivatalosan is halállal büntetnek Pakisztánban. Egy keresztényt a múlt hónapban támadtak meg, mert azzal vádolták, hogy elégette a Korán néhány lapját, és nem sokkal később belehalt a sérüléseibe.

A legutóbbi incidensről videók is felkerültek a közösségi oldalakra. A felvételeken látszik, hogy végighurcolják a férfi holttestét a város utcáin, majd felgyújtják.

Utóbbit a rendőrség is megerősítette, és közölték, hogy 

11 ember megsebesült, köztük nyolc rendőr.

A tartományi rendőrparancsnok szerint a helyi mecset bátorította az embereket, hogy vegyék körül az őrsöt, ahová a turistát csütörtökön menekítették. A lincselésben több százan vettek részt, köztük 13 éves gyerekek is. A térségbe rendőrségi erősítést vezényeltek, a városból, amely népszerű turistacélpont, most menekülnek a vendégek.

Azt nem tudni, hogy az áldozat kicsoda.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.