Közélet

Aktivizálódó zöldek

A bős--nagymarosi vízlépcső elleni tüntetések óta a legnagyobb környezetvédelmi demonstrációra van ma kilátás. A Zöld Demokraták pártja saját jelöltet indít a dabasi időközi képviselő-választáson.

Az országos környezetvédő szervezetek közül gyakorlatilag mindegyik részt vesz a Miniszterelnöki Hivatal épülete előtt mára meghirdetett tüntetésen. A zöldek az ellen tiltakoznak, hogy a környezetvédelmi tárca élén történt változás megakaszthatja az utóbbi hónapokban megindult tisztulási folyamatot. Nem lehet a korrupció áldozata a környezetvédelem -- fogalmazott a demonstráció szervezésében részt vevő Magyar Természetvédelmi Szövetség elnöke, Schmuck Erzsébet. Az egy órakor kezdődő megmozduláson a környezetvédők petíciót terveznek átadni a miniszterelnöknek, melyben szóvá teszik a környezetvédelmi közpénzek elherdálását, illetve kifogásolják a terület pártpolitikai céloknak való alávetését. A szervezők több száz tüntetőre számítanak.Képviselteti magát a demonstráción a fél éve párttá alakult Zöld Demokraták is, amely szerveződésnek már több mint ezer tagja van. A Magyar Hírlapban korábban megjelent közvélemény-kutatás szerint a biztos pártválasztók közül 2-4 százalék szavazna a zöldekre, ráadásul a megkérdezettek 8 százaléka a környezetvédelem ügyét említette első helyen a szempontjai közül -- mondta a Zöld Demokraták elnöke, Droppa György, aki hozzátette: céljuk, hogy a 2002-es választásokra átlépjék a parlamenti küszöböt, ezért mind a 176 választókörzetben indítanak jelöltet. A márciusi dabasi időközi választáson saját jelöltet indítanak, személyéről a hét végi kongresszusukon határoznak.


A kormány környezetvédelmi politikája ellen tüntetnek A bős--nagymarosi vízlépcső elleni tüntetések óta a legnagyobb környezetvédelmi demonstrációra van ma kilátás. A Zöld Demokraták pártja saját jelöltet indít a dabasi időközi képviselő-választáson. Munkatársunktól-->

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek