A 2004-es athéni olimpiai játékokra 24 sportág (köztük a golf, karate, búvárúszás, vízisí, versenytánc) nemzetközi szövetsége jelezte részvételi szándékát -- mondta lapunknak Aján Tamás, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára.
Jelen pillanatban egyetlen sportágnak, a vízisínek (Görögország kérésére) van komoly esélye arra, hogy olimpiai számmá váljon -- tette hozzá a főtikár. A NOB december 10--12-i ülésének napirendje foglalkozik a lehetséges jelöltek felvételével, de döntés egyelőre nem várható. Az új olimpiai sportszámok végleges kijelölésében meghatározó szerepe lesz a következő NOB-elnöknek -- közölte lapunkkal Török Ottó MOB-igazgató. (Az elnökválasztás 2001 júliusában lesz.) Hangsúlyozta: nincs veszélyben a magyar sikersportágnak számító öttusa ötkarikás jelenléte, sőt az egyéni küzdelmek mellett Athénban valószínűleg a váltóversenyek is újra szerephez jutnak. A Magyar Súlyemelő-szövetség elnöki posztját is betöltő Aján Tamás kitért arra: a sok-sok doppingeset ellenére sincs veszélyben a súlyemelősport olimpiai szereplése, sőt a jelenlegi 250-ről 300-350-re kívánják emelni az Athénban induló súlyemelők számát. Az biztos, hogy a 10 500 fős versenyzőszámot nem kívánja a NOB tovább növelni.
Schmitt Pál MOB-elnök az atléták olimpiai szereplésével kapcsolatban elmondta: az atlétika minden sport alapja, ezért a Magyar Atlétikai Szövetség annak ellenére élvezi a MOB támogatását, hogy Sydneyben versenyzői pontot sem szereztek. Dénes Ferenc, az Ifjúsági és Sportminisztérium helyettes államtitkára hangsúlyozta: a nemzeti atlétikai program (nap) 2001-ben is folytatódik, melynek keretében a sportág továbbra is több mint 300 millió forintot kap.