A 10. Európa-filmhetet ezúttal is rendkívüli érdeklődés kísérte, hiszen akadnak a rendezvény során olyan filmek, amelyek csak ekkor láthatók a Művész moziban, ahol a filmhét zajlik. Port Ferenc, a Budapest Film Rt. elnök-vezérigazgatója a héten zárult esemény kapcsán elmondta: a legutóbbi tíz évben az európai filmek magyarországi forgalmazásában komoly eredményeket értek el, s arra törekszenek a jövőben is, hogy keresztfinanszírozással továbbra is támogassák a budapesti art mozihálózatot.
Az országos mozihálózatban a legutóbbi tíz évben mintegy 300 film, továbbá az Európa-filmheteken vetített 188 alkotás és a 83 nemzeti filmhét programja Európa valamennyi filmgyártó országát reprezentálja. Ezen filmek éves látogatószáma Budapesten 400-500 ezer fő, s örvendetes, hogy a nézőszám növekvő tendenciát mutat. Az európai filmek között a legnagyobb arányt a francia alkotások képviselik.
Minden bizonnyal ennek is köszönhető, hogy Port Ferenc megkapja a Francia Köztársasági Érdemrendet, ami a becsületrend után a második legjelentősebb francia elismerés. A Budapest Film Rt. elnök-vezérigazgatója 2001 februárjában veheti át Párizsban a rangos kitüntetést, amellyel a francia és az európai művészfilmek magyarországi terjesztését ismerik el.