Miközben a labdarúgó Bajnokok Ligájában a legjobb nyolc együttes egyenként négymillió svájci frankot kap az UEFA-tól, a Ferencváros kézilabda-szakosztályának azért is mintegy 10 ezer osztrák schillinget kell fizetnie az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) kasszájába, hogy a csapat a négy közé jutásért játszhasson.
A nyolc közé jutott klub a BL-ben való eddigi szereplése 12 millió forintba került. Ez az összeg a szakosztály előzetes -- 85 millió forintos -- költségvetési keretében nem szerepel. Maglódi Lajos, az FTC szakosztály-igazgatója lapunknak elmondta: ahhoz, hogy az együttes egyáltalán elindulhasson a Bajnokok Ligájában, egymillió forintnak megfelelő schillinget kellett fizetnie az EHF-nek. A csoportmeccsek során a Fradi Oslóban, Valenciában és a németországi Lützellindenben szerepelt, aminek összköltsége négymillió forint volt.
A vendégegyüttesek és a bírók fogadására a klub 2,5 milliót költött. A csapat a négy közé jutásért a több ezer kilométerre fekvő Volgográddal játszik március elején. A Volga-parti kirándulás költsége négymillió forint. Maglódi Lajos elmondta azt is: ha sikerrel veszik az oroszok elleni kört, akkor is hátravan még az elődöntő, azt követően pedig remélhetőleg a finálé, amelyeknek összköltsége legkevesebb hatmillió forint lesz.
Az FTC-nek a sorozatból származó összes bevétele a csapat Baekkelagets Oslo elleni hazai meccsén a norvégoktól a reklámfelületért kapott 20 ezer német márka, valamint a meccs közvetítési díjának értékesítéséért kapott 3 ezer amerikai dollár, összesen 3,6 millió forint volt.
A Ferencváros kézilabda-szakosztályának helyzetét nehezíti, hogy a Magyar Televízió még mindig nem fizette ki a klubnak a tavalyi tizenhat tévémeccse után járó 1,9 millió forintot.