Nem várható változás a kisgazdapárt frakciójából kilépett függetlenek jelenlegi létszámában -- fogalmazott Csúcs László. A képviselő továbbra is fenntartja: a párton belüli történések elvezetnek Torgyán József elnök bukásához. Ebben az esetben arra lesz szükség, hogy a képviselőcsoportban kellő számban legyenek azok, akik az új helyzetben akár Torgyán József ellenében is kitartanak a koalíció mellett.
Szájer József és a Lányi Zsolt vezette exkisgazda ötök ma találkoznak, ezzel eleget téve Orbán Viktor miniszterelnök azon kérésének, hogy papíron is rögzítsék együttműködésük kereteit. Mint emlékezetes, az ötök -- és utólag a hozzájuk csatlakozott Molnár László is -- nyilatkozatot írtak alá, melyben vállalták, hogy támogatják a kormányprogram megvalósulását. Csúcs László korábban azt mondta lapunknak: az ötök a törvény-előkészítésben is szeretnének részt venni, kapcsolódva egy-egy tárca munkájához, hogy tényleges szakmai meggyőződéssel tudják támogatni az előterjesztéseket.
Lányi Zsolt tegnap úgy nyilatkozott: nem valószínű, hogy ma bármit is aláírnának, inkább a megállapodás informális előkészítéséről lesz szó. Az FKGP-ből eddig kilépett vagy kizárt képviselőket nem lehet egyszerű függetlenként kezelni -- fogalmazott a politikus. Lányi Zsolt szerint szót kellene ejteni a 2002-es választásokról is.