Közélet

Esztergomban járt a korona

Az állami intézményekben munkaszüneti, a magánszféra munkavállalói zöme számára dolgos hétköznap volt az átmenetileg ünnepnek nyilvánított Nagyboldogasszony-nap. A koronát hajnali kezdéssel Esztergomba szállították millenniumi misére, majd este visszahozták Budapestre.

A Szent Korona előtt, sok ezer hívő jelenlétében tartották meg a Nagyboldogasszony-napi egyházi és állami millenniumi ünnepséget Esztergomban. A koronát hajóval szállították Budapestről az egykori koronázóvárosba. Az állami és a történelmi egyházi vezetők részvételével tartott szentmisét Paskai László bíboros, prímás és Karl-Josef Rauber apostoli nuncius közösen celebrálta. A bíboros a szertartáson megköszönte a Szent Korona Testület tagjainak, hogy lehetővé tették a nemzeti ereklye Esztergomba szállítását a millennium egyik zárórendezvényére. II. János Pál pápa az ünnepség alkalmából levélben küldte el apostoli áldását.
A zarándokok délután 4 óráig járulhattak a Szent Korona elé, amelyet még este visszaszállítottak a Parlamentbe.
Egyébként az üzleti szférában is volt néhány cég, ahol nem dolgoztak: többek között munkaszüneti napot tartott a Dunaferr Rt., a Magyar Villamos Művek Rt, a Nemzeti Tankönyvkiadó Rt., a Westel Rádiótelefon Kft. a Prudent-Invest Befektetési Rt. A Siemens Nemzeti Vállalatnál az alkalmazottak fizetés nélküli szabadságra mehettek.

Az állami intézményekben munkaszüneti, a magánszféra munkavállalói zöme számára dolgos hétköznap volt az átmenetileg ünnepnek nyilvánított Nagyboldogasszony-nap. A koronát hajnali kezdéssel Esztergomba szállították millenniumi misére, majd este visszahozták Budapestre. Munkatársunktól-->

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek