A Nemzetbiztonsági Hivatalnak nincs a vadászgépbeszerzéssel kapcsolatban korrupció gyanújára utaló információja, ám a szervezet munkatársai is olvastak ezzel kapcsolatos újságcikkeket és hallottak pletykákat -- jelentette ki Simicskó István, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító politikai államtitkár. A politikus hangsúlyozta: az ezzel kapcsolatos esetleges adatgyűjtés a Katonai Biztonsági Hivatal feladata, tőlük pedig ilyen ügyben semmilyen jelzést nem kaptak.
A nemzetbiztonsági bizottság rendkívüli ülésén a képviselők konszenzussal döntöttek arról, hogy a tegnapra is meghívott, ám távol maradt vezetőket pénteken ismét megkísérlik meghallgatni. Így várják Szabó János honvédelmi minisztert, Stefán Gézát, a KBH és Dobokay Gábort, az NBH főigazgatóját. Ugyancsak meg kívánják hallgatni Fazakas Szabolcsot, a Horn-kormány volt ipari miniszterét, a MiG-felújításra ajánlatot tevő Maps nevű cég német tulajdonosának, a DaimlerChryslernek a hazai képviselőjét és Ábry Juditot, Kovács László szocialista pártelnök jelenlegi külső tanácsadóját. Ő korábban pr-szakértőként dolgozott a Maps megbízásából.
Juhász Ferenc szocialista frakcióvezető-helyettes írásban kér választ Szabó János honvédelmi minisztertől, miután a újabb, a honvédelmi tárcánál történt állítólagos 45 millió forintos vesztegetésről szóló írás jelent meg a sajtóban. A politikus szerint miután Homoki János politikai államtitkár elhatárolódott az esettől, ha Szabó János vagy valamely családtagja nem vette fel a 45 millió forintot, a miniszternek cáfolnia kellene a hírt, és rágalmazási pert indítani.