Gusztos Péter szerint tovább nem tartható, abszurd állapot, hogy a Magyar  Köztársaság állampolgárai nem tüntethetnek a Kossuth téren. Az  Országgyűlés emberi jogi bizottságának liberális tagja azt követően  nyilatkozott az MTI-nek, hogy szerdán a Magyar Helsinki Bizottság  panasszal fordult (MHB) az országos rendőr-főkapitányhoz a Kossuth  tér lezárása miatt, mivel a szervezet társelnökét nem engedték át az  "ideiglenesen elzárt műveleti részén".

"Tovább nem tartható, és abszurd állapotnak tartom, hogy a Magyar Köztársaság állampolgárai nem tüntethetnek a Magyar  Köztársaság Országgyűlésénél" - fogalmazott Gusztos Péter.

Mint mondta, ugyan távol áll tőle mindaz, amit a korábban a  Kossuth téren tüntetők gondolnak és képviselnek, de véleménye  szerint ezt az alkotmányos alapjogot nem lehet "rendőrségi  trükkökkel" korlátozni.

A liberális politikus hangsúlyozta: a gyülekezési törvény  módosítását a kialakult politikai helyzetben el kellene halasztani.     

A gyülekezési törvény olyan fontos alkotmányos alapjogot  szabályozó törvény, amelyet csak békeidőben, és teljes parlamenti  konszenzussal lehet módosítani, annak ellenére, hogy a törvénnyel  egyébként számos gyakorlati probléma van - jelentette ki. (MTI)