Ismét pályázatot írnak ki a Magyar Televízió elnöki posztjára, ám a csatorna sorsa az új médiatörvény, és a digitális adásra való átállás miatt bizonytalan. Rudi Zoltán már kinevezését követően nem sokkal a politika kereszttüzébe került. A baloldali képviselők csak Gál J. Zoltán beavatkozására hagyták abba az MTV elnökének támadását állítólagos pártosság miatt – értesült a 168 Óra.

A lap információi szerint a híradóval kapcsolatban számtalan probléma merült fel Rudi elnöksége alatt: nem készült el időre az új stúdió, ezért a stáb vidéki városokból jelentkezett, a műsort rendszeresen vezető Pálffy István pedig jobboldali szimpátiáját kifejező kijelentéseket tett a műsor folyamán. Pállfy kijelentései, majd a későbbi, Magyar Rádiónak adott nyilatkozata a „veszélyben lévő hazáról” reakció nélkül maradtak, Rudi Zoltán ugyanis „oroszlánként védi” volt TV2-s kollégáit. Emellett az MTV sorsát a pártok által jelölt kuratóriumi tagok harca is nehezíti: Rudi Zoltánt az ellenzéki kurátorok kivonulását követően választotta meg a testület, így a Fidesz most nem állhat mellé, hiszen ezzel elismerné, hogy a kuratórium nélkülük is működik. A KDNP korábban bejelentette: tagjai nem szólalnak meg az „agit-propnak” minősített Napkeltében, amíg Gyárfás Tamás nem válik meg Aczél Endrétől vagy Orosz Józseftől. Rudi Zoltán a 168 Óra forrásai szerint azért szállt harcba a Napkelte ellen, hogy későbbi újraválasztásához jobboldali támogatókat szerezzen, Gyárfás Tamás azonban erősebbnek bizonyult.

Miután a Híradó, és a Napkelte helyzete nyugvópontra jutott, Rudi Zoltánt mindkét politikai oldal arra sarkallta, hogy ne kérje a kuratóriumi szavazást mandátumának meghosszabbításáról, úgysem lenne esélye a megfelelő támogatás megszerzésére. A televízió elnöki posztjáról tehát nem szavazott a kuratórium, ehelyett novemberben új pályázatot írnak ki, a kuratórium elnöke szerint azért, mert az új médiatörvény, és a digitális átállás miatt erre van szükség.

Rudi, aki a szakértők szerint „bentről” könnyebben indulhat az elnökségért, egy munkatársának azt nyilatkozta, ha csak nem olvas ki a kiírásból olyasmit, hogy „volt elnökök kíméljenek”, akkor újra pályázik az MTV vezetésére.