Közélet

Elfújta a szél

Pont nélkül zárta a Brit Nagydíjat Talmácsi Gábor

Szombaton este Talmát barátai meglepetéssel várták a lakóbuszában. Gábornak van a Mónika Show adásba nem kerülő részei közül egy kedvence, melyet még a telefonjára is felvett. A stáb tagjai felkeresték a szereplőket, nagy kutatómunka árán, és leforgattak egy üzenetet a világbajnok számára motivációként. A teljesen meghatódott motoros nem hitt a szemének, amikor az unásig nézett szereplők róla beszéltek. Talma a vetítés végén azt mondta barátainak, hogy hálás a motivációért, és majd a pályán köszöni meg a kedvességet egy jó eredménnyel. Sajnos a szél közbe fújt. Este a foci-ebét nézte a társaság, ahol a hollandok nem bírtak az orosz válogatottal. Talma élvezettel nézte a jó iramú találkozót, és a hosszabbítás kezdetekor örömmel nyugtázta, hogy másnap egy órával később kell kelnie, mint általában, így nyugodtan végigizgulhatja a meccset. A hollandok sima kudarcát látva a Team Tóth csapatfőnöke, Tóth Imre megjegyezte, hogy legalább így telt ház lesz a következő nagydíjon, a hollandiai Assenben.

Az biztos, hogy a holland válogatott fellépése miatt nem kell távol maradniuk a nézőknek a Motogp-től. Vasárnap reggel az angol időjárás hozta megszokott formáját. Sütött a nap, zuhogott az eső, és iszonyú széllökések voltak, és mindez egyszerre. A szerelők és mérnökök tanácstalanul vakargatták a fejüket, hogy milyen beállítások kellenek ehhez az időjáráshoz. Talma röviden megfogalmazta elvárásait: „Gyors legyen, enynyi." A csapat meg is tett mindent ezért, a szél zavarta leginkább a szakembereket. Valentino Rossi a kétszázadik futamán állt rajthoz Doningtonban.

A hétszeres világbajnok a futam előtt a következőket mondta lapunknak: „Ugyanúgy állok a kétszázadik futamon a rajthoz, mintha az elsőn tenném. Most is nyerni akarok, a motivációm semmit sem változott. Nem tudom, hány nagydíj áll még előttem, de amíg élvezem, amit csinálok, addig retteghetnek az ellenfelek, mert ott leszek a pályán. " A második helyről vágott neki a doningtoni futamnak Talmácsi Gábor. Már a rajtnál technikai problémákkal küzdött a magyar versenyző, és rögtön visszaesett a középmezőnybe. A második körben a negyedik kanyarig jutott, ahol egy széllökés kibillentette egyensúlyából Talmácsit, aki hirtelen a kavicságyban találta magát. Próbálta motorját újra üzemképessé tenni a világbajnok, de ez nem sikerült. Így a tavalyihoz hasonlóan most is pont nélkül kellett távoznia a szigetországból.

– Pénteken sütött a nap, szombaton szakadt az eső, vasárnap pedig széllökések voltak, így nagyon nehéz beállítani a motort, és ez most nekünk nem sikerült. Nagyon könnyű volt a gép eleje, és a négyes kanyarban egy nagyobb szél szinte kisöpörte a motorom első kerekét. Nagyon sajnálom, ez most nem az én hibám volt. A Holland Nagydíjon újra a dobogót célozzuk meg, és a világbajnoki címről sem mondtam le. Küzdeni fogok, nem adom fel, ha kell, innen állok fel. Folytatás jövő szombaton a hollandiai Assenben.

AS-->

Donington nagydíj motor eső pont kiesett brit Talmácsi
Kapcsolódó cikkek